• TIMANTTISORMUKSET

Timanttisormukset Koru-Linneasta

Monelle tärkein timanttisormus on vihkisormus. Sen on tarkoitus olla joka päivä käytössä ja valokuvien lisäksi se on usein ainoa näkyvä muisto häistä.

Ei ole siis lainkaan yhdentekevää millainen se sormus on. Sen pitää miellyttää käyttäjää ja olla käytännöllinen.

Sormusta olisi hyvä päästä sovittamaan ja samalla pääset kysymään asiantuntijalta tärkeästä ja usein hintavastakin hankinnasta.

Koru-Linnealla on kunnia-asia pitää valikoimissaan laadukkaita kotimaassa valmistettuja sormuksia. Laadukkaan sormuksen tuntee  painosta, rungon paksuudesta sekä puhtaista, hyvin istutetuista timanteista.

Kihlasormukset

Kihlasormus on usein kivetön. Koru-Linnean oma mallisto on valmistettu romukullasta. Sormuksiin päätyvät niin katkenneet ketjut kuin parittomat korvakorutkin – siis kaikki rikkinäiset korut.

Mallistostamme löytyy puolipyöreä kuin flakka -profiililla olevat sormukset. Molempia saa kelta- ja valkokultaisina. Leveydet ovat yleenäs 2mm-7mm.

On ekologista sekä vastuullista käyttää uudelleen jo olemassa olevaa materiaalia.

Monet valitsevat vihki- tai kihlasormukseksi vintagesormuksen, eli tarkastetun ja huolletun, vanhan timanttisormuksen. Liikkeessämme onkin aina kattava valikoima vintagesormuksia.

Seuraa meitä Instagramissa ja/tai Facebookissa. Niissä julkaistaan suurin osa vintage-vitriinin myynnissä olevista koruista.

Yleistä timanteista

Timantti on jalokivistä arvostetuin ja halutuin. Sen ylivoimaisia ominaisuuksia muihin jalo- ja korukiviin nähden ovat esimerkiksi voimakas kiilto, loisto ja kovuus. Timanttia on arvostettu jo vuosituhansien ajan. Timantti pitää arvonsa.

Timantti on hiiltä ja se syntyy maan alla kovassa paineessa ja kuumuudessa. Se onkin luonnossa esiintyvistä aineista kovin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun ostaa timanttisormusta?

Timantin hintaan vaikuttaa 4 eri tekijää: Carat, color, clarity ja cut, eli koko, väri, puhtaus ja hionta.

Koko ilmoitetaan karaateissa. Pienin 0,003 halkasijaltaan 0,8mm ja ylöspäin pääsee moneen karaattiin. Karaattinen timantti on halkaisijaltaan 6,5 mm. Lontoon Towerissa esillä oleva Cullinan I eli ”Afrikan tähti” painaa 530 karaattia, ja se on maailman suurin väritön hiottu timantti.

Täydellisen ja kalleimman timantin väri onkin ”väritön”. Värittömän vastakohta ja huonoin on keltainen värisävy.

Useimmille meistä on mahdotonta havaita väriluokan muutoksia paljaalla silmällä. Hintaero voi olla kuitenkin merkittävä, varsinkin isommissa timanteissa. Timanttien puhtaustaulukon näet esim. Wikipediasta.

Täydellinen timantti onkin ns. luuppipuhdas. Silloin siinä ei ole lainkaan sulkeutumia. Sulkeutumat ovat pieniä epäpuhtauksia. Ne voivat olla mustia pilkkuja tai jään railon kaltaisia sameita kohtia.

Ohessa yleisimmät timantin hiontamuodot:

Hyvin hiotussa timantissa on erinomainen loisto. Yli 0,30 karaatiselle timantille saa yksittäisen luokittelutodistuksen. Ehkä arvostetuin on GIA (Gemmology Institute of America) -todistus.